All images are protected by Copyright ©Jo Joosten

Home Schetsen Schilderijen Foto Media Links
Kunstschilder CV Exposities

Ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum Galerie Bonnard.

                     

Vormgeving van dit boek : Jo Joosten                  

             


Affiche ontwerp : 			Jo Joosten

Artikel in de kunstkrant  december 2014

Prachtig uitgevoerd boek over de legendarische Haagse band Golden Earring ('duh Ierring', zoals men in Den Haag zegt). Met interviews met George Kooymans (door Ivan Wolffers), Rinus Gerritsen (door Mechteld en Karin Beks), Barry Hay (door Joost Zwagerman) en Cesar Zuijderwijk (door Sjaak Bral). Veel aandacht voor de geschiedenis van de band die in 2005 het veertigjarig bestaan vierde. Geillustreerd met veel, veel foto's zowel in zwart-wit als in kleur van onder meer Anton Corbijn, Govert de Roos en Laurens van Houten. Enkele foto's zijn uitklapbaar. Met afbeeldingen van de platen, discografie, de verhalen achter de videoclips, over de concerten, de tournees, de successen, de 'sex and drugs and rock & roll'. Verder met bijdragen van onder anderen Bart Chabot, Freek de Jonge, Jo Joosten, Jan Cremer, Marion Bloem, Henk Schiffmacher, Jack Spijkerman, Robert Jan Stips (die enige jaren in de Earring speelde), en Ruud de Wild. Joost Zwagerman plaatst de Earring in het rijtje Gerard Reve, Karel Appel en Multatuli en benadrukt dat de band in het collectief bewustzijn van de Nederlanders zit. En zo is het maar net.


‘Jeroen Bosch van de 21e eeuw’

HEESWIJK-DINTHER – Ter ere van het 500e sterfjaar van Jeroen Bosch organiseert Galerie Bonnard een speciale expositie op een prachtige nieuwe locatie. De oude jongensschool in Heeswijk-Dinther heeft plaatsgemaakt voor zo’n 200 schilderijen en beelden met Jeroen Bosch als inspiratiebron. 11 trouwe kunstenaars van Galerie Bonnard hebben speciaal voor deze expositie werk gemaakt waar een ieder vraagstukken uit het leven uitbeelden, zoals ook Jeroen Bosch deed.

Deze bijzondere expositie opent op zondag 21 februari om 13:00 uur en is daarna te zien van donderdag t/m zondag van 13:00 uur tot 18:00 uur. En op afspraak. Laat u verrassen door nieuwe werken in een ruimte van ca. 450 m2 met schilderijen en beelden van keramiek en brons. Galerie Bonnard neemt u mee in de surrealistische wereld van Jeroen Bosch verwerkt en door vertaald naar de 21e eeuw.


‘Jeroen Bosch van de 21e eeuw’ Tentoonstellings boekje

Affiche ontwerp : 			Jo Joosten

In het verleden heb ik ook een aantal beelden in brons gemaakt.

Voor galerie Bonnard verzorgde ik tal van affiches, brochures en advertenties. Ook voor andere kunstenaars die daar exposeerden.

Jo Joosten kunstschilder  © 2019, Jo Joosten

Prijs € 14,50  inclusief Verzendkosten

€ 4,50

U kunt dit boekje bestellen door een mail te sturen naar onderstaand adres.