Leren: werken met schaduw Opdracht 4        FOTOGRAFIE

 1) Gebruik de schaduw als het belangrijkste deel van een foto                                     Voorwerpen met duidelijke vormen geven mooie schaduwen, zoals een fiets, een boom, paard, maar ook mensen. Foto's met dit soort scherpe contrasten (Dat is als er een groot verschil is tussen licht en donker ), maak je het beste als de zon op z'n felst schijnt. Wil je juist graag lange schaduwen, dan kun je het beste 's morgens vroeg of laat in de middag je foto's maken.

 2) Creëer een silhouet

Hoewel een silhouet technisch gezien geen schaduw is, heeft het wel alles te maken met het contrast tussen donker en licht en past het dus prima in dit artikel. Om een mooie silhouetfoto te maken heb je tegenlicht nodig en een licht gekleurde achtergrond. Vooral een zonsopkomst of ondergang geeft een prachtig effect als achtergrond.

 3) Maak een foto van een glazen voorwerp gevuld met water.

Schaduwen in een voorwerp geven zoveel meer diepte aan het voorwerp dat je fotografeert. En hiervoor heb je niet perse fel licht nodig, ook met zacht licht kun je veel contrast creëren. Gebruik eventueel een bureaulamp , een zaklamp of het licht van (een tweede) telefoon.

 Maak 3 foto’s zoals hieronder is aan gegeven. ( Lekker naar buiten in plaats van binnen tekenen)

Je kunt ze  in Office- Word bij elkaar zetten en sturen naar info@jjoosten.nl

                                                    Contact Docent : J Joosten                                                     

Heb je vragen  email naar:  info@jjoosten.nl.           Of via telefoon 0475 562474  (Alleen tijdens de Les)